danskmoebeldesign_header_090111

Haslev Møbelsnedkeri A/S har produceret kvalitetsmøbler gennem mere end 50 år.
I begyndelsen fremstillede vi blandt andet sovesofaer men også skriveborde og andre møbler i palisander.

Vi har siden fremstillet forskellige produkter, som f.eks. sofaborde med kakler fra
Den Kongelige Porcelænsfabrik, borde med stentøjskakler, marmor og skifer, men i dag består vores sortiment hovedsagligt af sofa- og spiseborde i massiv bøg, eg, kirsebær og valnød.

Haslev Møbelsnedkeri A/S var en af de første møbelproducenter i Danmark, der fremstillede massive bøgetræsborde. Vores produktion af massive bøgetræsborde med klapper er blevet en klassiker, som stadig sælger godt. En stor del af vor produktion sælges til det danske marked, men vi har også en betydelig eksport til dele af Europa, USA og Japan.

Kun den bedste del af træet anvendes til vores produktion.

Efter hvile i vores klimarum håndsorteres stavene og limes til plader. De færdiglimede plader hviler igen på vores lager indtil limningen er gennemhærdet. Herefter fræses pladerne på CNC-styrede maskiner i mål og profil afhængig af model. Bordene pudses og slibes inden de behandles, monteres og samles til færdige varer.

Til trods for anvendelse af moderne teknik sørger vores erfarne møbelsnedkere for
at bevare det traditionelle håndværk under forarbejdningen af træet. Træets smukke struktur og naturlige egenskaber bevares gennem hele processen.

 Når vi tørrer de hjemkøbte råvarer i vores klimarum, opnår vi en fugtighedsprocent svarende til normal dansk indeklima om vinteren. Dette giver en optimal kvalitet i bordets stave. Cellulosen i træet har den egenskab, at den kan optage og afgive vand, afhængig af omgivelserne. Når det er tørt, afgiver cellulosen vand og træet trækker sig sammen. Når det er fugtigt, optager cellulosen vandet og træet udvider sig. Derfor udvider bøgestave sig om sommeren, hvor luftfugtigheden indendørs er høj, og de trækker sig sammen om vinteren, hvor luftfugtigheden indendørs er tør. For et bøgetræsbord på f.eks. 85 x 130 cm betyder dette, at bordet ved en stigning fra 40 % til 60 % luftfugtighed kan udvide sig med 15 mm i bredden! Hertil kommer, at bordpladen kan vride og krumme sig en smule på grund af fibrenes hældning i stavene. Dette er på ingen måde en mangel ved bordet, men snarere en charme og et bevis for, at det massive bord er fremstillet af et levende materiale.

www.haslev.com