danskmoebeldesign_header_090111

Hanbjerg Møbelfabrik A/S blev etableret i 1956 af snedkermester Egon Jensen. Firmaets første produktion var hylder til vægmontering. I 1965 flyttede virksomheden til den nuværende adresse på Strandvejen i Handbjerg, samtidig blev produktionen  udvidet med reoler, chatoller og kommoder. Reoler, i daglig tale kaldet bogkasser, i teak finer blev efterhånden hovedproduktet med USA som det absolutte hovedmarked.


Fra bogkasser til kontorreoler
For at frigøre sig fra afhængighed af et enkelt marked var Egon Jensen,  i august måned 1981, medstifter af salgsselskabet FUMAC. Formålet med salgsselskabet var at finde alternative afsætningsmuligheder for de tilknyttede fabrikkers produktion.

I samarbejde med salgsselskabet blev produktudviklingen herefter koncentreret om kontormøbler. Det første produkt inden for denne genre blev en serie kontoreoler, denne serie er fortsat i produktion og kendt under navnet FUMAC reolen. Kontormøbler fra Hanbjerg Møbelfabrik A/S omfatter i dag flere komplette kollektioner, som sælges under navnene - FUMAC classic - Arki+ og FUMAC@Work.

Egon Jensens søn Tommy Jensen overtog i 1989 Hanbjerg Møbelfabrik A/S efter sin far.
I 2001 Indviedes et nyt fabriksafsnit i Vinderup, og Hanbjerg Møbelfabrik A/S er i dag en virksomhed med et moderne produktionsapparat, hvor der fremstilles kontormøbler, med god form og kvalitet som kendemærke.

Salget forgår udelukkende gennem salgsselskabet FUMAC A/S, der afsætter kontormøbler såvel på hjemmemarkedet, som eksport til adskillige lande.

FUMAC A/S
Salgsselskabet FUMAC blev etableret den 1. august 1981. Selskabet startede uden egentlige produkter og uden fast kundekreds, men idéen var klar - fælles salg og markedsføring gennem et selvstændigt selskab, der skulle afsætte de tilknyttede fabrikkers produktion med så stor en markedsspredning som mulig -. Produktudviklingen blev koncentreret om funktionelle kontormøbler, hvor god form og kvalitet er forenet med en lav pris.

FUMAC har efterlevet idégrundlaget og nået målene: En stor salgbar kollektion af kontormøbler er udviklet - en stor fast kundekreds er etableret - en stor markedsspredning opnået, vi har kunder i mange lande, og sidst men ikke mindst, vi leverer til konkurrencedygtige priser.

I dag er det nødvendigt, at virksomheder opkøber eller fusionerer for at få større og mere effektive enheder, af samme årsag er hele produktionen af FUMAC kontormøbler nu samlet på Hanbjerg Møbelfabrik A/S, hvor man i 2001, med dette mål for øje, indviede en ny og produktionsteknisk hypermoderne fabrik. Samtidig hermed ændrede FUMAC  selskabsform fra a.m.b.a. til A/S med Hanbjerg Møbelfabrik A/S som hovedaktionær.

www.fumac.dk