danskmoebeldesign_header_090111

Sag om piratkopier har fået Fritz Hansen til at afbryde leverancer af designklassikere til burgerkæden McDonald's. Den danske møbelproducent Fritz Hansen A/S har meddelt McDonald's europæiske hovedkontor, at leverancer af stolene Ægget, Svanen og Syveren - alle designet af arkitekten Arne Jacobsen - stopper med øjeblikkelig virkning. Fritz Hansen A/S har siden midten af 2006 som leverandør af stole

været involveret i gennemførelsen af en markant ansigtsløftning af en række europæiske restauranter i McDonald's-kæden. Konceptet kaldes 'Less Is More' og er udviklet af den franske designer Philippe Avanzi.

"McDonald's henvendte sig til os for at samarbejde om projektet. Vi fandt ideen interessant, fordi den kunne bringe Arne Jacobsens design ud til et bredere publikum i en ny, anderledes og gennemarbejdet designmæssig sammenhæng," siger adm. direktør Jacob Holm, Fritz Hansen A/S. "Årsagen til, at vi stopper leverancerne er, at McDonald's i England - sideløbende med leverancerne fra os - har indkøbt piratkopier af vores stole. Vi har naturligvis bedt McDonald's om at stoppe indkøbet af piratkopier. Det har kæden nægtet, ligesom de allerede indkøbte piratkopier ikke er fjernet fra restauranterne."

Hos Fritz Hansen undrer man sig over at netop McDonald's forfalder til at krænke møbelvirksomhedens varemærke, når burgerkæden selv med næb og klør forsvarer sig mod selv den mindste krænkelse af kædens varemærke.