danskmoebeldesign_header_090111

Møbelprisen 2008 går til til dansk designer-duo og svensk møbel-nestor. Flemming Busk og Stephan B. Hertzog fra tegnestuen busk+hertzog har modtaget Møbelprisen 2008 for deres evne til at kombinere æstetiske, funktionelle og kommercielle kvaliteter.

Dansk Møbelindustris Fond har tildelt Møbelprisen 2008 på 100.000 kr. og tilhørende diplom til møbeldesignerne Flemming Busk og Stephan B. Hertzog fra tegnestuen busk + hertzog, København. Overrækkelsen fandt sted på Kunstindustrimuseet i København, torsdag den 24. april 2008. De to designere modtager prisen "…i anerkendelse af deres evne til at kombinere æstetiske, funktionelle og kommercielle kvaliteter i lang en række moderne møbler, der nok typemæssigt er vidt forskellige, men som alle kendetegnes ved et enkelt formsprog med udstrakt anvendelse af geometri og farver," som det hedder i fondsbestyrelsens motivering.

Helhedsorienteret designopfattelse
Bestyrelsen har desuden lagt vægt på, at Flemming Busk og Stephan B. Hertzog har en moderne, helhedsorienteret opfattelse af møbeldesignerens rolle i samarbejdet med producentvirksomhederne. Dermed bidrager de på fornyende vis til at optimere møblernes salgbarhed og understøtte producenternes forretningsudvikling. Det gælder ikke mindst i deres samarbejde med en række danske møbelvirksomheder, der ikke tidligere har benyttet ekstern designbistand

Flemming Busk (f. 1967) er uddannet på Arkitektskolen i Aarhus og etablerede egen tegnestue i 2001, mens Stephan B. Hertzog (f. 1969), der er uddannet produk­tions­tekniker fra TEKO i Herning og bl.a. har stor erfaring fra tøjbranchen, indtrådte i tegnestuen senere samme år. Duoen har i årenes løb stået bag en lang række succesfulde møbler til både bolig og erhverv, tegnet for danske producenter som bl.a. Softline A/S, Globe Zero 4, Magnus Olesen A/S og Fumac A/S.

Nye tænkemåder og kvalitetsbegreber i møbelformgivning
Ved samme lejlighed tildeler Dansk Møbelindustris Fond Møbelprisen 2008 i form af et diplom samt et stykke dansk kunst til den svenske møbelfabrikant Sven Lundh (f. 1925), der er stifter af møbelvirksomheden Källemo AB. Sven Lundh tildeles prisen i anerkendelse af hans mangeårige utrættelige og kompromisløse indsats for at udvikle nye tænkemåder og kvalitetsbegreber inden for møbelformgivning, bl.a. gennem sin vedvarende støtte til den alternative og eksperimenterende linie i skandinavisk møbeldesign, i tæt samarbejde med nordiske designere og kunstnere.

Om Møbelprisen
Møbelprisen, der uddeles af Dansk Møbelindustris Fond, er en af Danmarks ældste og mest eftertragtede designpriser. Møbelprisen har været uddelt siden 1970, og modtagerkredsen tæller bl.a. en række førende navne inden for dansk møbeldesign og -produktion. Læs mere om møbelprisen her!