danskmoebeldesign_header_090111

Der er næsten altid to sider af samme sag, og meget afhænger af øjnene, der ser. Overalt i tilværelsen støder vi på modsætninger, og Hans Bøllings Optimist og Pessimist fra 60'erne er et udtryksfuldt eksempel herpå. Architectmade har nu vækket de efterspurgte designklassikere til live på ny.

pessimist og optimistEr dit glas halvt tomt eller halvt fyldt?
Optimisten og Pessimisten er hinandens modsætninger. Hvor den ene ser lyst på tingene, finder den anden problemer, men samtidig er det klart, at den ene slet ikke kunne eksistere uden den anden. Som to komplementære, som dag og nat, gør de hinanden fuldstændige.

Hans Bølling fik inspiration til disse modsatte karakterer fra sine to medarbejdere, der var som yin og yang, forskellige i alle henseender og stadig ukomplette uden hinanden. Selvom figurerne kun var tænkt som en gave til disse venner, steg deres popularitet, og snart blev Optimisten og Pessimisten produceret i stort antal og solgt verden over. Nu kan det elskelige par atter glæde designelskere i alle afskygninger, efter at Architectmade har sikret deres tilbagekomst.

Modsætninger mødes
Selvom Optimisten og Pessimisten har hver sin definerede rolle og karakteristiske udtryk, kan de hver især udtrykke mere end blot positivitet og negativitet. De rummer både glæde, sorg, vrede, ro, iver og forventninger - aspekter af alle livets følelser. De har begge bøjelige arme, som kan hæves i glæde, eller sænkes i tungsindighed. Pessimisten er sammensunken med hængende øjne, mens Optimisten har et stort smil på læben. Selvom de symboliserer forskellige følelser, er de så nært beslægtede. 

"Optimisten og Pessimisten indeholder, ligesom alle vi andre, hver en del af to modpoler. De minder os om nødvendigheden af at indeholde begge sider - modpoler skaber stabilitet,  og det har vi brug for i hverdagen. Uanset om man hælder mere imod at være den ene eller den anden, er det altid muligt at ændre syn på tilværelsen"  uddyber Architectmades direktør, Morten T. Jensen.

Skabt til kvalitet
Optimisten og Pessimisten rummer, trods deres simple konstruktion, en masse eksklusive detaljer, der skaber det komplette udtryk af kvalitet. Kendetegnet for Hans Bøllings mest elskede klassikere er netop den gamle leg med former og materialer, der fuldender kvaliteten, og skaber et tidløst design, der samtidig er vedkommende og personligt.

De udtryksfulde figurer er begge 11,5 cm. høje og håndlavet ud af solidt, men silkeblødt teaktræ. Optimistens gråhvide hår og Pessimistens sorte er af den lækreste kaninpels, og de bevægelige arme af holdbart kobbertråd er omsvøbt blødt vævet bomuld. Øjnene er indsat ahorntræ og ibenholt.