danskmoebeldesign_header_090111

Regatta er navnet på det første møbelsæt fra Trip Trap, der udelukkende er til indendørs brug

RegattaTrip Trap har længe været kendt for sine klassiske havemøbler, men nu rykker firmaet også indendørs og lancerer det første møbelsæt, der udelukkende er til anvendelse inde i boligen.

Sættet hedder Regatta, og Trip Trap´s ambition har været at skabe et møbelsæt, der på én gang er klassisk, stilrent - og ærligt. Med ærlig menes, at møblerne i ét og alt skal udstråle det, de i virkeligheden er, nemlig gedigne kvalitetsmøbler fremstillet af massivt dansk egetræ. Bordet vejer eksempelvis hele 70 kilo, og derfor vil det også være næsten umuligt at lave billige efterligninger med de samme kvaliteter.

Regatta-sættet er designet af Hans Thyge Raunkjær, og stilen kan kort beskrives som klassisk elegant dansk design med klare maritime undertoner. Regatta er således en logisk og naturlig forlængelse af den  radi-tion, som eksempelvis Hans J. Wegner og Børge Mogensen er repræsentanter for, med dansk design, dansk produktion og danske materialer.

Alle møbler i serien er præget af enkle, skulpturelle flader og kombineret med funktionelle detaljer. Stilen er altså klassisk skandinavisk, og bordet passer derfor eksempelvis fint sammen med andre kendte klassiske designstole. Bordet er endvidere udstyret med et fleksibelt understel i stål, der giver mulighed for at stille bordet i to positioner - enten med retstillede ben eller i en maritimt inspireret position med skråtstillede ben, som er kendt på skibe for at skabe ekstra stabilitet i høj sø. Stolene er med fletsæder, der også giver et maritimt præg og trækker en diskret linje til de klassiske Wegner-stole.

Teknologisk Institut har testet stolenes holdbarhed og konkluderer, at de opfylder kravene til ISO 7173:1989, trin 3. Det vil i praksis sige, at de
tåler "hård brug for boligmøbler". Stolenes fletsæder er endvidere af Trip
Trap testet til at kunne holde til 250.000 tryk på hver 75 kilo. Det svarer
til, at en gennemsnitsperson sætter sig 10 gange om dagen i 70 år.

Regatta forhandles landet over i Trip Traps Træstudier samt gennem førende møbelforretninger.