Share
Lys skaber liv. Det er udnyttet til fulde i en nyskabt kollektion af byrumsmøbler, der benytter sig af vores altoverskyggende energi-kilde; solen. Solceller i møblerne - opfanger lyset i løbet af dagen, og om aftenen spreder det hygge i de unikke møbler, innovativt designede møbler.

"Vi er de første i branchen, der integrerer teknologi i byrumselementerne. Denne symbiose giver en overraskende oplevelse, som både har designmæssige, funktionsmæssige og økonomiske fordele," siger Ib Mogensen, ejer af det nyetablerede firma out-sider a/s.

Henrik Sørig Thomsen Design
Lyset i møblerne finansieres af Vorherre, og man sparer omkostninger til etablering af kabler. Udover denne økonomiske fordel, giver det nye muligheder for at skabe lys i områder, hvor strømføring ikke er mulig eller er for omkostningstung.

Nye danske Design-ikoner
Ib Mogensen har indtil videre udvalgt 7 designere og arkitekter, som står bag outsiders første banebrydende kollektion.

"Vi kender alle de store danske designikoner fra 1950'erne og 1960'erne , men vi har næsten ingen ikoner på udemøbler. Det vil jeg være med til at ændre," siger Ib Mogensen, der selv har udvalgt de danske designere og arkitekter, fordi de har leveret idéer i topklasse, og alle tidligere med succes har arbejdet med arkitektur/byrum, møbler eller lys.

En af møbel-skaberne er Mads Odgaard, der har designet for Raadvad og Louis Poulsen Lighting. Henrik Sørig-Thomsen, der har designet B&O's telefoner BeoCom6000 og BeoCom4, er også blandt de udvalgte designere.

Ud over uderumsinventar med banebrydende design, tilbyder out-sider også en meget selektiv og fokuseret kollektion fra nogle af de bedste europæiske producenter.

Ib Mogensen har senest været udviklingsdirektør i Louis Poulsen Lighting - og produktudvikler hos Bang & Olufsen. Han har et klart mål med out-sider. "out-sider skal pirre sanserne. Udfordre det bestående. Og ikke mindst overraske - med unikke møbler til det offentlige rum," siger han.

I foråret modtog Ib Mogensen knap en million kroner af Energistyrelsen, som hjælp til at få realiseret de nytænkte møbler.