danskmoebeldesign_header_090111

The Baker sofa - flot dansk møbeldesignI slutningen af 1940erne blev Finn Juhl kontaktet af Hollis Baker, der ville have den danske møbeldesigner til at tegne en moderne møbellinje. Det blev bl.a. til The Baker Sofa, som blev udstillet på en møbelmesse i Chicago i 1951, samme år som Finn Juhl indrettede en sal i FN-bygningen i New York. Året blev ikke kun et internationalt gennembrud for Finn Juhl, men for dansk møbeldesign som helhed. Oprindeligt tegnede Finn Juhl denne sofa til netop Baker Furniture Inc, i USA i 1951.

De skulpturelle former er inspireret af den moderne frie kunst, der optog Finn Juhl meget. Sofaen har et 2-delt overpolstret korpus, der hviler på en elegant og let trækonstruktion - et typisk eksempel på den måde Finn Juhl adskilte elementerne på for at skabe visuel lethed.

The Baker Sofa betragtes som en af de smukkeste fra Finn Juhls hånd. Det er ikke underligt, at Finn Juhls møbler er mere kendte i udlandet end i Danmark. I 1950 var han nemlig den første og eneste af de store danske arkitekter, der drog udenlands og gennem udstillingerne "Danish Modern" i USA fra 1950-1955 opnåede han international berømmelse og er i dag betragtet som faderen til begrebet "Danish Design", netop fordi han dannede skole og fik danske designmøbler placeret på verdenskortet.

Fra det stadie i 1998, hvor Finn Juhl kun var kendt af få samlere, til i løbet af årene at have eksponeret hans design over hele verden. Finn Juhl døde i 1989 og tegnede sine fantastiske møbler fra sidst i 1930'erne til sidst i 1960'erne.

the-baker-sofa-finn-juhl_2

Onecollection har i dag rettighederne til at producere Finn Juhls møbeldesign. Og Onecollection producere i dag Baker sofaen i samme oprindelige kvalitet, som første gang den blev fremstillet.