danskmoebeldesign_header_090111

Dansk Design Centers nye hovedudstilling viser nyt dansk design side om side med store designklassikere. Dansk design bliver brugt - derfor må alt på udstillingen bruges, prøves og røres. Udstillingen 'Use it! Danish Design in Everyday Life' vises den 5. juli - 1. november 2006.

Dansk Design Centers nye hovedudstilling 'Use it! Danish Design in Everyday Life' er fortællingen om dansk design før og nu - om tradition og fornyelse, hvor nylevende designere lader sig inspirere af forbilleder fra den danske designtradition. 'Use it!' er et øjebliksbillede af dansk design, som det bruges i vores hverdag. Det er historien om danskernes uhøjtidelige tilgang til at blande nyt og klassisk design og deres krav til ikke bare form og kvalitet, men også funktionalitet.

Dansk design bliver brugt
Dansk design bliver brugt - fra møbler, mode, porcelæn, bestik, smykker, cykler, byskilte og kørestole til moderne digital grafik. Derfor titlen 'Use it!', fordi publikum må bruge, røre ved, sidde på, skubbe til og lege med alle udstillingens 90 genstande og dermed på egen krop fysisk føle og opleve, hvad design kan og gør. Dansk design er nemlig ikke alene smukt at se på - det skaber hjælpemidler, udfordrer kreativiteten og opfordrer til leg og bevægelse. Udstillingen fokuserer på, hvorfor design er vigtigt, og hvordan design indgår i vores hverdag.

'Use it!' er bygget op omkring fem temaer, der alle flytter fokus fra, hvordan design ser ud til, hvad design gør; i ét rum er der eksempelvis lagt vægt på bevægelse, og her kan man cykle, skubbe, røre og lege med alle de udstillede genstande. Et andet rum viser design af hjælpemidler, og her bliver den besøgende selv bevægelsesbesværet og skal gå over elastikker udspændt mellem de udstillede genstande. I et tredje rum er der lagt vægt på fordybelse og forståelse illustreret ved, hvordan grafisk design i blandt andet bøger og magasiner er med til at få os til at reflektere over vores omgivelser.

Ca. halvdelen af designet på udstillingen er skabt i det nye årtusinde, mens den andel halvdel er fra det forrige. Alle genstande er i produktion og kan købes - de bliver brugt af mennesker hver eneste dag.

Læs meget mere på www.ddc.dk