danskmoebeldesign_header_090111

Møbelvirksomheden Carl Hansen & Søn og belysningsproducenten Pandul har indgået en international samarbejdsaftale omkring salg og distribution af Hans J. Wegners lamper. Ambitionen er at optimere samspillet mellem Wegners produkter og samtidig kaste lys på nye facetter af mesterens designtalent.

opala bordHans J. Wegner er kendt som stolenes mester. I sit lange liv med møbeldesign skabte han over 500 forskellige stole, men også borde, sofaer og – måske til manges overraskelse – lamper. Belysningsfirmaet Pandul har gennem en årrække produceret Wegners originale lampedesign, og indleder denne sommer samarbejde med verdens største producent af H.J. Wegners møbler, Carl Hansen & Søn. Den fynske virksomhed har siden 1950’erne stået bag produktionen af et stort antal af Wegners ikoniske designs, og vil i fremtiden samarbejde med Pandul omkring salg og distribution på en lang række internationale markeder.

opala
Samspillet mellem møbler og belysning spiller en afgørende rolle i indretningen af den moderne bolig. Den rette belysning spreder ikke blot lys, men også stemning, og komplementerer samtidig hjemmets øvrige interiør. Det stiller store krav til lampernes form og funktionalitet, men ligesomWegners møbeldesign er hans belysningsløsninger kendetegnet ved et højt designindhold, brugsværdi, kvalitet og personlighed, der gør det oplagt at lade de to sortimenter gå hånd i hånd.

Knud Erik Hansen, indehaver og tredje generation i Carl Hansen & Søn, og Claus Juhlin, indehaver og adm. direktør hos Pandul, fortæller om samarbejdet: ”Hans J. Wegner er dansk designs store pioner. Som producenter af hans design, møbler såvel som belysning, har vi et naturligt interessefællesskab, men også en fælles forpligtigelse til at udbrede kendskabet tilWegners designarv. Med samarbejdet ønsker vi at vise, at Hans J. Wegner både var stolenes og lysets mester, og dermed tilbyde vores kunder en total indretningsløsning fra gulv til loft”.

Se de smukke lamper på www.pandul.dk