danskmoebeldesign_header_090111

Med sit markante design sejler hvilestolen Boat lige ind i det eksklusive selskab af kendte skandinaviske designmøbler.

Nok er stolen Boat fra Stouby Furniture inspireret af stævnen på et sejlskib, men ellers er der intet maritimt i traditionel forstand over den elegante stol, tegnet af industriel designer, Jakob Berg. Tværtimod er der tale om en hvilestol med rene og enkle linjer, der nemt finder sin plads i den moderne skandinaviske indretningsstil.

Boat

Men der gemmer sig en lille overraskelse under overfladen. En smuk, gammel og svær kunst kaldet couturesyning. En metode, hvor to materialer kapstikkes uhyre præcist med et lille mellemrum og som tillader baggrundsstoffet at være synligt i en tynd linje. Og så er der ellers frit spil med farvepaletten. Fra to farver i harmoni, der giver stolen et diskret, næsten nobelt udtryk til to frække kontrastfarver, der sender Boat ud i et visuelt stormvejr. Ja, kun kreativiteten sætter grænsen.

Direktør Stig Brogård Andersen fortæller:
- Boat henvender sig til mennesker, der ønsker design og farver som aktive elementer i indretningen af hjemmet, og vores systue er parat til at kombinere farver, tekstiler og læder helt efter kundens ønske.

Om idéen til stolen beretter han endvidere:
- Jakob og jeg havde arbejdet med ideen om Boat og muligheden for udfordrende kontrastfarver i temmelig lang tid, fordi det var så indlysende til netop den stol og de linjer. Og det var Stoubys dygtige møbelhåndværkere, der leverede den helt rigtige løsning, couturesyningen.

Netop det gode håndværk er - og har altid været - en integreret del af Stoubys filosofi. Dét betyder kvalitetsmaterialer fra inderst til yderst og grundigt håndværk fra start til slut. Men ifølge direktøren er alt dette skønne spildte kræfter, hvis ikke stolen er behagelig at sidde i. Derfor er Boat udført med fast polstring, formstøbt skal og fast sæde i koldskum med kerne af pocketfjedre for opnå en siddekomfort, der kan måle sig med resten af stolen. Kompromis er simpelthen ikke en mulighed.

Stouby A/S
I mere end 100 år har Stouby begejstret møbelfeinschmeckere med møbler af høj kvalitet. Altid med fokus på de bedste materialer og sublimt håndværk helt ned i detaljen; altid i samarbejde med førende designere og arkitekter og altid med øje for den rene linie.