danskmoebeldesign_header_090111

Kronprinsesse Mary og økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen åbnede den danske designudstilling "Use it!" i Tokyo.

Wegner-stole, dansk tøj, smykker og en kørestol til børn er nogle af de ting, de besøgende kan opleve på designudstillingen "Use it! Danish Design in Everyday Life". Udstillingen er Dansk Design Centers store satsning i forbindelse med EXPO 2005 i Japan. Kronprinsesse Mary har åbnet udstillingen sammen med økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen.

"Use It!" viser, hvordan dansk design indgår i dagligdagen, og hvordan klassikere spiller sammen med det nyeste.

Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen:
- "Use it!" viser en perlerække af danske designsucceser samt alt det nye, der bobler frem i disse år. Jeg tror, det hænger sammen med vores stolte traditioner for dét, som jeg kalder godt købmandskab - at nyt skabes ud fra et innovativt samspil mellem designere, virksomheder, kunder og leverandører.

- Godt design er også med til at lette hverdagen for handicappede og ældre. Udstillingen sætter blandt andet fokus på, at dansk design skaber hjælpemidler som f.eks. avancerede digitale høreapparater fra Microsound A/S - der sikrer en større frihed i hverdagen og dermed forbedrer livskvaliteten for mange.

"Use It!" er et led i regeringens designpolitik, der blev lanceret med handlingsplanen, "Danmark i kultur- og oplevelsesøkonomien - 5 nye skridt på vejen" for snart to år siden. i september 2003. Regeringens designpolitik styrker dansk design globalt - som med åbningen af "Use it!" i Tokyo befinder dansk design sig i et globalt center.

Læs mere om "Use it" på www.ddc.dk