HøvdingestolTil Snedkerlaugets udstilling i 1949 tegnede Finn Juhl den såkaldte "Høvdingestol", vel nok den mest markante af alle hans møbler. Den vandt dengang ikke ubetinget anerkendelse blandt kritikerne, men i dag er de fleste nok enige om, at det er et af hans hovedværker. På udstillingen viste han, at han ved udformningen af stolens træskelet havde ladet sig inspirere af formerne i primitive folks våben og brugsting. Om det var derfor, at stolen fik navnet, er uvist. Finn Juhl har selv fortalt, at en journalist ved udstillingens åbning, hvor Kong Frederik IX havde prøvesiddet stolen, havde spurgt, om den nu skulle kaldes "Kongestolen", men at han havde fundet det for prætentiøst og derfor havde sagt: "Kald den hellere en høvdingestol" - hvilket journalisten gjorde".

Finn Juhls mest ikoniske sofa ”Poeten” er kendt og elsket verden over. Den lille overpolstrede sofa fik sit navn fra Jørgen Mogensens populære tegneserie og Erik Ballings efterfølgende filmatisering af ”Poeten og Lillemor”, hvor sofaen spiller en helt central rolle i handlingen.

The Baker sofa - flot dansk møbeldesignI slutningen af 1940erne blev Finn Juhl kontaktet af Hollis Baker, der ville have den danske møbeldesigner til at tegne en moderne møbellinje. Det blev bl.a. til The Baker Sofa, som blev udstillet på en møbelmesse i Chicago i 1951, samme år som Finn Juhl indrettede en sal i FN-bygningen i New York. Året blev ikke kun et internationalt gennembrud for Finn Juhl, men for dansk møbeldesign som helhed. Oprindeligt tegnede Finn Juhl denne sofa til netop Baker Furniture Inc, i USA i 1951.

De skulpturelle former er inspireret af den moderne frie kunst, der optog Finn Juhl meget. Sofaen har et 2-delt overpolstret korpus, der hviler på en elegant og let trækonstruktion - et typisk eksempel på den måde Finn Juhl adskilte elementerne på for at skabe visuel lethed.