danskmoebeldesign_header_090111

Unikke samler- og investeringsobjekter til salg i begrænset antal. I forbindelse med åbningen af HOME OF FINN JUHL udstillingen på museet Ordrupgaard, om den verdensberømte arkitekt Finn Juhl, hans møbler og hans eget hus, udbyder Onecollection en begrænset, nummereret serie på 100 stk. af Finn Juhls model 45 stol til salg.

Finn Juhls 45-stolStolene er udført i oliebehandlet teaktræ og monteret med originalt vegetabilsk garvet oksehud i lys natur, indian red eller sort.

Hver stol er forsynet med en sterling sølvplade indlagt i træet, og smukt graveret med Finn Juhls signatur, nummer samt navnet "Ordrupgaard". Stolen koster kr. 45.000 + levering.

45-stolen er tegnet i 1945 og regnes for et af Finn Juhls hovedværker. Finn var den første i Danmark, der anvendte teaktræ til møbelfremstilling og 45-stolen er karakteristisk for Finn Juhls fremtidige værker, fordi han her for første gang separerede det elegante bærende stel fra den komfortable polstrede del. Dette gav en hidtil uset lethed i møblet, hvilket siden har dannet skole og gjort Finn Juhl verdensberømt.

I Finn Juhls eget hus, som nu er åbnet som museum under Ordrupgaard, kan man se de 2 første 45-stole, der er udført af snedkermester Niels Vodder til snedkerlaugets udstilling i 1945. 45-stolen har været produceret af flere forskellige snedkermestre gennem årene - blandt andet også hos Baker i USA. I 2002 genoptog Onecollection i Ringkøbing produktionen og stolene i Finn Juhls eget hus har stået model for den udgave, som Onecollection i dag producerer for at få et så originalt udtryk som muligt.

Stolen kan ses på Ordrupgaard og den begrænsede serie kan købes gennem House of Finn Juhl / Onecollection i udstillingsperioden 3. april - 31. august efter først til mølle princippet.

Finn Juhls møbler kan desuden ses i House of Finn Juhl showroom, Dyrehavevej 10, 2920 Klampenborg efter aftale.