danskmoebeldesign_header_090111

Den danske arkitekt Finn Juhl har betaget designkredse siden 1950’erne. Nu lanceres hans Cirkel skål fra 1954 for første gang nogensinde. Cirkel skålen er et unikt stykke dansk designhistorie, som udtrykker alle aspekter af en cirkels form, og giver en spændende æstetisk oplevelse.Finn Juhl er én af århundredets mest indflydelsesrige moderne danske arkitekter, især kendt for dansk møbeldesign.

Cirkel skålen er et resultat af det, han selv kaldte at være en ”allround designer” – han var dybt optaget af at designe alt i et hus, fra dets interiør til dets ydre form.
Kombinationen af den cirkulære form og materialet af rustfrit stål gør, at den organiske form og det moderne materiale på enestående vis forenes i Cirkel skålen. Afhængig af vinklen, hvorfra skålen iagttages, afsløres forskellige former, hvilket skaber en slående æstetisk oplevelse, hver gang skålen betragtes.

Finn Juhls Cirkel SkålMere end hvad man ser
Ét af de mest fascinerende træk ved designet er brugen af den perfekte cirkel, som Finn Juhl var klar over, behagede øjet. Betragtes skålen oppefra, vil to cirkler komme til syne. Ydermere er skålens sider og vinkler fuldstændig symmetriske, hvorfor kanternes krumning vokser og aftager lige meget på hver side.
Kombinationen af disse egenskaber resulterer i en symfoni for øjet, særligt når skålen anvendes til farvefyldt frugt og andre genstande, der blander sig med skålens unikke form. Stålets spejllignende kvalitet skaber et samspil af betagende billeder på skålens sider.

Et stykke designhistorie
Først nu, mere end 50 år efter den blev designet, er Cirkel skålen blevet sat i produktion. Du har derfor en enestående mulighed for at holde et stykke designhistorie mellem hænderne, som altid vil være en pryd for dit hjem.
Den unikke form sikrer, at skålen værdsættes hver eneste dag, da nye vinkler konstant træder frem. Cirkel skålen er både tidløs og inspirerende, hvilket kendetegner en sand designklassiker.

Cirkel skålen introduceres af Architectmade, som tror på intelligent hverdagskunst udtænkt og designet af de dygtigste danske arkitekter. Architectmade præsenterer en unik kollektion af ikoner inden for moderne design: www.architectmade.com