danskmoebeldesign_header_090111

Finn Juhls egen yndlingsstol relanceres nu i limited edition-serie på 100 eksemplarer. I 1944 tegnede møbelarkitekten Finn Juhl for snedkermester Niels Vodder en spisestue-armstol til det års Snedkerlaugs-udstilling. Stolen fik navnet model 44, men er også kendt som "Knoglestolen", og Finn Juhl regnede den for en af sine mest vellykkede stole. Den skulpturelle stol var oprindeligt udført i cubamahogni og blev kun fremstillet i 12 eksemplarer, da det viste sig at konstruktionen var så avanceret, at man med datidens snedkerhåndværk ikke kunne lave stolen robust nok.

finn-juhl-44-stol_knoglen

Stolen har derfor været en sjældenhed, men i anlednig af Finn Juhls forestående 100-års dag i 2012 har møbelproducenten Onecollection ladet fremstille 100 nye eksemplarer i wengé med sæde i lyst naturlæder. Udviklingen i både håndværk og teknologi har nu gjort det muligt at lave stolen i en gedigen kvalitet, der også tåler at kunne bruges.

De 100 Knoglestole vil i december 2011 blive udbudt til salg på auktionshuset Bruun Rasmussens internationale auktion. Indtægterne fra salget vil bl.a. gå til støtte for det nyoprettede Finn Juhl Institute.

Se mere her: Byd med på den indledende net-auktion fra fredag 11. november 2011.