danskmoebeldesign_header_090111

Den store efterspørgsel på Arne Jacobsens design har fået Fritz Hansen til at genoptage produktionen af Jacobsens fantastiske Grand Prix-stol fra 1957.

GRAND PRIX
1950'erne kom designer Arne Jacobsens længe ventede gennembrud med stabelstolene Myren™ i 1952 og 7'-eren™ i 1955. De populære, lette og fleksible stabelstole har siden gået deres sejrsgang verden over, især 7'eren er blevet et modernistisk ikon, der er at finde på prestigefyldte lokaliteter kloden rundt, fra Tokyo til New York. Efterspørgslen på stabelstolene er tilsyneladende uden ende, da det er svært at finde en stol i dag, der besidder de samme kvaliteter med hensyn til fleksibilitet, komfort og design.

Derfor har Fritz Hansen også besluttet at genoptage produktionen af en af Jacobsens mindre kendte stabelstole, Grand Prix. Designet blev præsenteret på Københavns Snedkerlaugs Møbeludstilling på Kunstindustrimuseet i København i 1957. Senere samme år blev stolen udstillet på Triennalen i Milano, hvor den blev tildelt den højeste udmærkelse, Grand Prix.Siden da har stolen ikke heddet andet end 'Grand Prix-stolen'. Nu i 2009 lanceres stolen igen som standardprodukt i finer, farvet ask, malet bøg og med stof- eller læderbetræk.