danskmoebeldesign_header_090111

Med en spinkel, nærmest svævende og hele seks meter lang bænk med kun to understøtninger har danske Komplot Design vundet konkurrencen "Composites Design Competition". Bænken er lavet af et avanceret kompositmateriale og udviklet i samarbejde med kompositproducenten Fiberline Composites og møbelfirmaet Trip Trap.

Big Bank er ægte dansk møbeldesign, og har nu vendet en konkurrence
"Vi synes, at Big Bank er et vellykket, slankt og luftigt alternativ til store og tunge konstruktioner. Den dominerer ikke rummet, men bliver i stedet en del af det, derfor er det et møbeldesign, der kan tåle at stå alene som en skulptur, også når der ikke sidder nogen på den, siger Søren Slebo, Trip Trap, der også glæder sig over, at den lette bænk er så nem at flytte rundt med.

Det er den flamske regerings designråd i samarbejde med en lang række europæiske designinstitutioner og universiteter, der har stået for den internationale konkurrence, som har fået støtte fra EU-kommissionen. Foruden anerkendelsen modtog Povl Christiansen fra Komplot Design 55.000 kr. i forbindelse med præsentationen i Bruxelles den 15. februar. Bænken der er et stykke smukt dansk møbeldesign udstilles efterfølgende i en række storbyer i Europa, bl.a. Bruxelles, Paris og Barcelona.