Share

Den specielle Jagtstol er med sin gode siddekomfort og unikke udseende en usædvanlig klassiker, skabt i kernelæder, massivt egetræ og metalspænder - en rustik og maskulin kombination. Dette møbel er en af Børge Mogensens mere særegne stole. Jagtstolen er tegnet i 1950 til Snedkerlaugets Efterårsudstilling i København, der dette år havde temaet "Jagthytten" på programmet.

Børge Mogensens jagtstolStellet fremstilles i eg, mens sæde og ryg er i kernelæder med justerbare spænder. Stolen har et iøjnefaldende og dynamisk design med en sædeforkant på kun 30 centimeter, og er typisk for tidens formsprog.

Detaljer og siddekomfort
Udtrykket er en på alle måder rustik og maskulin kombination, som Børge Mogensen senere arbejde videre med, bl.a. i forbindelse med "Den Spanske Stol".

Stolen hører til Mogensens jagtspisebord, og blev skabt året efter bordet. Denne stol står godt på gulvet og er behagelig at sidde. Med jagtstolens fine detaljer, er den elegant at have stående i såvel jagthytten som i dagligstuen.

Fredericia Furniture har siden 1972 produceret stolen, som oprindeligt blev fremstillet hos Erhard Rasmussen. Stolen har også modelbetegnelsen BM 2229.

Fra tændstikæske til klassiker
Børge Mogensen var møbeldesigneren, der i FDB-regi satte kvalitetsmøbler til fornuftige priser ind i de danske hjem og siden fortsatte med at skabe nogle af 1950'erne og 1960'ernes mest anerkendte klassikere.

Og der er nok at vælge imellem, for Børge Mogensen var produktiv som få.

Idéerne kom til ham på alle tider af døgnet og blev nedfældet på tændstikæsker, servietter, halvkrøllede kuverter eller hvad der nu var ved hånden.

Således tog Jagtstolen form på en tændstikæske en sen nattetime i gode venners lag - for siden at ende som en af Mogensens mange klassikere