danskmoebeldesign_header_090111

Dette klassiske møbel designet af Børge Mogensen, står godt i ethvert hjem med stil.  Oprindeligt blev møblet tegnet i 1945 til Snedkerlaugets Møbeludstilling, da Børge Mogensen og Wegner skulle indrette en treværelses lejlighed.

Tremmesofaen hører idag til Børge Mogensens mest kendte og elskede værker, men kombinationssofaenblev dog ikke en succes fra starten. Faktisk blev den kun solgt i ganske få eksemplarer, indtil Fritz Hansen overtog produktionen og i 1960´erne relancerede møblet som"den danskeste af alle sofaer." Det til trods for at sofaen egentlig er enkombination af såvel en klassisk sofa, den engelske daybed og den franske chaiselong.

Børge Mogensens tremmesofa
Det smarte ved sofaen er ikke blot dens udseende og holdbarhed, men også muligheden for at bruge den som chaiselong, idet den ene sidegavl kan lægges ned i forskellige tempi. Man kan selv vælge om sofaen skal leveres med nedfældelige venstre eller højre gavl.

Oprindeligt blev sofaen leveret i mahgogni monteret med Cotil-stof, men idag kan den fåes i forskellige varianter. Hynderne kan leveres med og uden knapper.

I dag produceres det klassiske møbel under modelnummer 1789 af Fredericia Furniture. Tidligere var det Fritz Hansen og før det Johannes Hansen.

Børge Mogensens tremmesofa er designet i træ, læder og uld og tremmesofaen et af de bedste eksempler på Børge Mogensens arbejder. Designet er stilrent og enkelt i udtrykket, mens materialerne får lov at fremstå i deres egen natur.

Inspirationen til tremmesofaen er hentet fra den engelske Windsor-stol, der ligeledes er opbygget med drejede tremmer. Hermed brød Mogensen med den traditionen af tunge, kompakte og overpolstrede møbler efter Anden Verdenskrig. Tremmesofaen kom dog først i industriel produktion i 1969.

Lækre hynder til Børge Mogensen Tremmesofa - klik her !