danskmoebeldesign_header_090111

Dansk design: Verner Panton lamper fra firmaet Rifraf36-årige Lisbeth Malene May har taget springet og åbnet en netbutik med salg dansk design; nemlig designerlamper.Bleskift og babygylp! - men også rum til at tænke. Og drømme. For 36-årige Lisbeth Malene May fra Solbjerg ved Århus blev tiden på barsel startskuddet til netbutikken Rifraf, som sælger designerlamper. - Jeg vil ikke være den, der sidder tilbage uden at have afprøvet mine drømme. Jeg vil også turde, siger Lisbeth Malene May. Hun er uddannet pædagog,

men har altid interesseret sig for pæne ting til hjemmet. Og huset i Solbjerg, som hun deler med manden Sven-Erik og to piger på 4 år og 17 måneder, tæller da også flere designerlamper.

- Ikke fordi vi har masser af penge. Men når vi arbejder så meget, som mange gør i dag, skal hjemmet være et rart sted at være, mener Lisbeth Malene May.

Rifraf's hjemmesideHun og manden, der næsten er blevet lige så grebet af tanken om designersalg på nettet, har allerede indgået aftale med flere producenter om salg af lamper. Som eksempler kan nævnes Flos, Ingo Maurer, Verner Panton og Vibia.

- Da der er tale om designerlamper af god kvalitet, kan vi selvfølgelig ikke sælge til spotpris, men måske en anelse billigere end i butikkerne. Under alle omstændigheder er hjemmesiden en fryd for øjet, lover Lisbeth Malene May, der også håber at kunne overraske kunderne med lamper, som ingen har set før.

Stoltheden og den nye netbutik er resultatet af masser af hårdt arbejde. Ikke alene har Lisbeth Malene May, der lider af medfødt skræk for tal, kæmpet sig gennem et kursus i regnskab og bogføring. Husets tidligere garage er også blevet isoleret og omdannet til varelager. Dertil kommer kontakter til producenter og besøg på diverse messer.

- Mest grænseoverskridende har det dog været at tænke på mig selv som iværksætter. At det nu er mig og ikke de andre, som jeg altid misundeligt har set op til, siger Lisbeth Malene May.

Hun har i netbutikkens spæde fase valgt sideløbende at arbejde som pædagog 30 timer om ugen, men håber på sigt at få så stor succes, at hun alene ved salget af designerlamper kan bidrage til husholdningen i fornødent omfang.

Lamperne kan købes via hjemmesiden. Og skulle nogen undre sig over netbutikkens navn "Rifraf" kommer forklaringen her: - Rifraf betyder ikke noget. Til gengæld er det nemt at huske!

Besøg Rifraf - klik her.