danskmoebeldesign_header_090111

Wegners Wingchair er ægte dansk møbeldesign.Stolen, der har fået betegnelsen CH_445 / Wingchair, er en ægte Wegner - og dermed ægte dansk møbeldesign. I lighed med andre af de bedste kreationer, Wegner har frembragt, står og taler denne skulpturelle lænestol for sig selv i vidt forskellige miljøer. I Wegners værk stikker CH_445 op ved sin specielt klare og harmoniske formgivning. Ryglænets og de polstrede armlæns karakteristiske konturer kendetegner dette stykke dansk møbeldesign.

Stolen formgav Hans J. Wegner i 1960. Det tidløse design - med Wegners klare og rolige linjer samt exceptionelle siddekomfort - vandt klassiker innovationsprisen på IMM Cologne 2006, hvor Wingchair præsenteredes i midten af januar.

“Det er fascinerende at bringe dette stykke fremragende design på markedet," siger Knud Erik Hansen, administrerende direktør af den fynske møbelfabrik Carl Hansen & Søn. “Det vi havde at gå frem efter var Wegners egne tegninger og så et par af de meget få eksemplarer, der i 60erne var blevet fremstillet i hånden. Vi er meget stolte over at kunne sige, at vi er så tætte på Wegners oprindelige design, som man kan komme, inklusive blindstel i massiv bøg og håndsyede keder," forklarer Knud Erik Hansen.

Det altafgørende er dog siddekomforten, som Knud Erik Hansen siger det: “Her har vi en stol, man vitterligt sidder i og ikke på. Den tager hånd om dig!" Hurtigt opdager man, at ryglænets karakteristiske tværsøm har en vigtig funktion - den retter ryggen og gør dermed den rette siddeposition til noget helt naturligt. Trækker man benene op eller lægger dem afslappet over et armlæn, bliver det tydeligt, at ryglænets hældning og hvælving yder optimal støtte til hovedet. Muligheden for at indtage forskellige komfortable siddepositioner har altid været kendetegnende for Wegners ergonomiske design. Det geniale ved Wegner er, hvordan hans design forener udseende og ergonomi, form og funktion i perfekt harmoni.

Læs mere om Carl Hansen & Søn - klik her!