danskmoebeldesign_header_090111

RBM - ærlige og solide kvalitetsmøbler
RBM er en 100% danskejet virksomhed. Som en af Nord-europas betydeligste producenter af kontorstole, konference- og kantinemøbler til både indretnings- og kontorforsyningsmarkedet, glæ-der vores møbler brugere over hele verden.

Idegrundlag
Vi ønsker at designe, udvikle, producere og markedsføre ærlige og solide kvalitetsmøbler. Vore møbler skal, uanset hvor de opstilles - berige rummet med et godt, gedigent design, og de skal give brugeren en god syns- og brugsoplevelse.
 
RBM er gennem viden, forskning og Know-how med til at udbrede den gode arbejdsplads, som sikrer brugeren korrekte ergonomiske funktioner, komfort og individuelle tilpasningsmuligheder. Filosofien resulterer i møbler, som fremmer frihed og bevægelse.
 RBM - en sikker partner - også i morgen
 
Vi ser os selv som en dynamisk og fremtidsorienteret virksomhed, der gennem hele vor historie har forstået at holde begge ben på jorden. Det giver os styrke i et foranderligt marked, og er med til at sikre, at vi kan blive ved med at levere kvalitetsmøbler til vore kunder fra vores højeffektive produktionsfaciliteter - nu og i fremtiden.

Trivsel og løsninger
 
Et RBM møbel er et godt møbel hele vejen igennem hele processen - fra de første tanker om funktion, udseende og materialer til den selve formgivningen og produktionen.
Vi har over 25 års know-how og kompetence med os. Og selv om vore produktionsapparater er topmoderne, har håndværket stadig en meget central placering i produktionen for at sikre den høje grad af finish.
 
Som en af Nordeuropas største møbelproducenter er RBM natur-ligvis ISO 9001 kvalitetscertificeret, ISO 14001 Miljø- og OHSAS 18001 certificeret.
 
Mere end 190 engagerede og energiske medarbejdere sørger i Danmark, Norge, Sverige og Holland for et velfungerende sam-spil mellem os og vore kunder - og er  vores garanti for, at alle forventninger til både service, kompetencer og produkter opfyl-des. 
 
  
Design, ergomi og produktudvikling

 
Vi samarbejder med førende designere i ind- og udland for konstant at holde os på forkant med udviklingen, og for at sikre et alsidigt design af høj æstetisk værdi.
Læs mere om RBM design her:
 
Produktudvikling har højeste prioritet hos RBM. Vi har en stab af udviklere, der sammen med vore designere arbejder med at videreudvikle produkterne. Vi ønsker med vore produkter at skabe de optimale ergonomiske arbejdsbetingelser, og har bl.a. derfor også indledt et forskningssamarbejde med Aalborg Universitet omkring projektet "Det siddende menneske" for at finde og dokumentere den ultimative ergonomiske løsning.
 
Et historisk tilbageblik
Virksomheden Rabami blev startet i 1975, og har siden gennemgået en rivende udvikling med etablering af nye datterselskaber og showrooms i både Fjerritslev, København, Stockholm og Huseby ved Oslo.
I 1998 købes Kantine- og konfe-renceproducenten Smithco Line, og bygningen af en helt ny fabrik og showroom etableres Vissenbjerg på Fyn.
 
I året 1999 forenes virksomhe-derne i RBM Group A/S, som udviddes med købet af projektmøbelfabrikken CAR i Hol-land i 2002. Samme år forenes alle aktiviteter i én virksomhed, nemlig RBM A/S.
 
RBM overtager aktiviteterne i den norske kontorstolsproducent STÅL & STILs virksomhed fra den 1. december 2004. For RBM betyder dette en øget satsning på det norske marked og en solid styrkelse af markedsandele i Norge.

Gennemført design gør forskellen
Design repræsenterer for RBM helheden i vores formåen.

 Helheden i et smukt møbel, der med stor brugsværdi  glæder og beriger rum og mennesker.

Et bredt team af designere sikrer udviklingen af vores møbler, dvs. møbler med fremtid!

Blum & Balle Designmanagement
Designvirksomheden Blum & Balle A/S har siden starten af 2000 haft et tæt samarbejde med RBM. I rammerne af dette samarbejde har Blum & Balle fået ansvar for at lede udviklingen af designet på RBM's nye produkter, dette kalder vi "Design Management". 

Blum og Balle har allerede designet en række møbler for RBM, herunder kontorstoleserierne RBM 200, 600, 1200i, Cameo og Ultimabordet.

Henrik Blum (f 1960) og
Rune Balle Olesen (f 1957)

Er begge uddannede Industrielle designere fra Danmarks Designskole. RBO er desuden uddannet som Korpussølvsmed fra Georg Jensen A/S. De dannede partnerskab i 1996 i virksomheden Blum & Balle I/S. De beskæftiger sig med industriel design og Design Management. I november 2002 tilføjede de virksomheden yderligere kompetence ved at ansætte designer Denis Nyvang Sytmen. Blum & Balle har løst opgaver for Delite Aps, Hamlet Danish Design A/S, JM Glass Lda (Portugal), Belcom Inc.og RBM.

Design Management - Et netværk
Til at løfte de projekter, Blum & Balle ikke selv udvikler, har de et tæt samarbejde med andre designere.  

Krijn Hamelink
(1947, Holland)

Efter at have færdiggjort sit uddannelse i 1969 fra Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam, blev Krijn Hamelink ansat på designbureauet Kho Liang Ie. Sammen med Kho Lian Ie har Krijn gennemført en række projekter for virksomheder som Artifort, Stabin, Car, Ideal Standard, Grosfillex o.a. 

Krijn har igennem 30 år fungeret som "husdesigner" for RBM og har modtaget mange priser og udmærkelser, bl.a. GIO Awards for stolene Cadiz (1995), Arena (1996), Carera (1997), Cairo (1998).

Krijn Hamelink har for RBM bl.a. designet Arena, Carrera, Combo og Caïro.


Denis Nyvang Sytmen (f 1971)
Uddannet fra Danmarks Designskole fra instituttet for Produktdesign 2002. Udstillet på Dansk Design Center ved flere lejligheder bl.a "Antenna - Design over Øresund" og den internationale udstilling "Designstafetten". Ansat Hos Blum & Balle 2002.

Louise Campbell (f 1970)
Louise tog sin afgang fra Danmarks Designskole i 1995 og har siden da arbejdet som selvstændig designer. Hun har deltaget i utallige udstillinger, herunder Trapholt Museum, Det Danske Hus i Paris, Dansk Design Center, Scandinavian Furniture Fair og mange andre. Louise Campbell har modtaget en række legater og priser for sine innovative løsninger, senest Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat.

Thomas Harrit, Nicolai Sørensen.

Dannede partnerskab i 1993 i virksomheden Harrit & Sørensen a/s. Beskæftiger sig med industriel design, grafisk design og designmanagement.

Harrit & Sørensen har i samrbejde med Blum & Balle udviklet RBM´s nyeste kontorstoleserie RBM 1200i.

Harrit & Sørensen har løst opgaver for bl.a. Danfoss og MediGroup. Har modtaget EU miljøpris 2002 for Green Light, Technical Traffic Solution A/S, Den Danske Designpris 2000, Technical Traffic Solution A/S, Formlandprisen 1994, LoCa.


Hans de Wit
(f. 1950, Holland)

Hans de Wit studerede arkitektonisk formgivning indtil 1972 på Utrechts Kunsthøjskole. Herefter arbejdede han primært som indretningsarkitekt og møbeldesigner, indtil han i 1982 startede for sig selv og etablerede bureauet "Wit Design". I 1990'erne var Hans de Wit formand for BNO (den hollandske organisation for professionelle Designere) og medvirkede desuden i en række TV-programmer om indretning. Han underviste også på Akademiet for Industriel Formgivning (Academie voor Industriële Vormgeving) i Eindhoven.

Hans de Wit har bl.a. designet Meeting Point for RBM.Tias Eckhoff
(f. 1926, Norge).

Uddannet som keramiker ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole (Norge - 1949). Eckhoff har arbejdet med så vidt forskellige produkter som bestik, porcelæn og nøgler og begyndte at arbejde med møbler i 1970'erne. Stabelstolen "Ana" er nok en af hans mest kendte møbler, og er siden 1980 produceret i millioner af eksemplarer. "Bella" stolen fra RBM er ligeledes designet af Tias. Tias Eckhoff har vundet en række priser for sit arbejde, bl.a. Lunningprisen (1953), Jacobprisen og Klassikerprisen (1990/91)

www.rabami.com