danskmoebeldesign_header_090111

Stelton blev grundlagt i 1960 med det formål at sælge produkter i rustfrit stål, så som serveringsfade, salatskåle m.m.

Firmaets designpolitik blev formuleret i 1963, da man indledte et samarbejde med den danske arkitekt og designer, professor Arne Jacobsen. Ideen var at skabe en serie brugskunst, hvor sammenhængen mellem de enkelte dele udgør en harmonisk helhed. Resultatet blev "Cylinda-Line", der kom på markedet i 1967 og straks vakte opmærksomhed for sit afklarede og funktionsbestemte design.

Cylinda-Line
Firmaet voksede hastigt som følge af Cylinda-Line´s succes i Danmark og på eksportmarkederne. Efter Arne Jacobsens død i 1971 indledtes et samarbejde med den unge designer og keramiker Erik Magnussen, der var kendt for sine arbejder for Bing & Grøndahls Porcelænsfabrik. Hans første design for Stelton var en termokande i rustfrit stål med en unik vippeprop, som blev introduceret in 1977. Termokanden er stadig den dag i dag Steltons mest solgte produkt.

Stelton kollektionen af design produkter i rustfrit stål og ABS kunststof består i dag af mere end 175 artikler, og mange af dem anses for at være klassikere som f.eks. Cylinda-Line vippeaskebægeret og termokanden, designet af Erik Magnussen.