Arne Jacobsens berømte dørgrebAJ-grebet er tegnet til SAS Royal Hotel. Det er lavet i samarbejde med beslagfabrikken Carl F. Petersen, som producerer det. Grebet leveres i to størrelser: 97 mm (indendørs) og 111 mm (udendørs), og i to overflader, matforniklet og blankpoleret messing.

Det produktive samarbejde mellem Arne Jacobsen og Louis Poulsen Lighting startede tilbage i begyndelsen af 1930'erne og varede indtil Arne Jacobsens død i 1971. I perioden blev der fremstillet en række lamper, som den dag i dag stadig er lige aktuelle - blandt andet den elegante AJ serie, der består af en gulv-, væg- og bordlampe.

AJ lampens asymmetriske form indvirker på lyset, så det koncentreres i den retning, hvor der er brug for det og skaber en effektiv afskærmning. Med de rette linier og skæve vinkler lægger lampens design sig op af Arne Jacobsens serie 3300, der består af en stol og en sofa, og på det mere overordnede plan er kombinationen af de lige linier og de skæve vinkler også en parallel til Arne Jacobsens arkitekturstil. Hullet i midten af lampens fod blev oprindeligt tilpasset, så der var plads til et askebæger - hvilket i dag er udtryk for et meget politisk ukorrekt design. Men også uden askebægeret bidrager hullet i midten af lampens fod til det elegante og lette formsprog, som lampen besidder.

Arne Jacobsen skabte AJ serien til Radisson SAS Royal Hotel i København, der både er et af verdens første designerhoteller og et af Arne Jacobsens mest velkendte arkitektur- og indretningsprojekter. Arne Jacobsen var både arkitekt på bygningen og designede al interiøret, heriblandt møbler, bestik, tekstiler og lamper, der alle er blevet moderne klassikere. Heraf kan nævnes de verdenskendte stole, Ægget (1958) og Svanen (1958) og den elegante AJ Pendel (1960), hvis enkle formsprog raffineres af lameller, hvor et blødt opadrettet lys trænger ud. AJ Pendel produceres stadig af Louis Poulsen Lighting i dag.   

Af andre bemærkelsesværdige produkter fra Arne Jacobsens side kan også nævnes den populære stol Myren (1952), der blev udviklet til kantinen ved Novo Nordisk og den verdenskendte stol 7'eren (1955). Ud over Radisson SAS Royal Hotel har Arne Jacobsen blandt andet tegnet Toms Chokoladefabrikker, Ballerup (1962), St. Catherines College, Oxford (1963) og Danmarks Nationalbank (1971).
I 2002 blev Arne Jacobsens 100 års fødselsdag fejret med udstillinger over det meste af verden.

AJ serien kan fås i hvid, grafitgrå eller sort stål.

Lanceret i 1957

Arne Jacobsens Tankstation
Hvis man både er til bilkultur og arkitektur, så er det værd at tanke bilen op på arkitekten Arne Jakobsens tankstation ved Skovshoved Havn. Tankstationen er i dag fredet, og blev opført i 1937 samtidig med, at man byggede den nye kystvej, der førte Strandvejen udenom Skovshoved og Tårbæk.
 
Tankstationen er bygget i Arne Jakobsens velkendte funkis-stil, og er især kendt for sin paddehat, der skærmer de tankende bilister mod regn og blæst. Desuden er selve bygningen beklædt med hvide klinker hele vejen rundt, og på fronten finder man det store karakteristiske ur.

Den helt specielle bygning er i dag fredet i klasse A - vist nok som den eneste tankstation i Danmark. Tankstationen fik i 2002 en gennemgående renovering, så den i dag fremstår som ved åbningen i 1938. Oprindeligt var det i øvrigt Texaco, der var bygherre på byggeriet, og man kan stadig tanke bilen op i Arne Jacobsens omgivelser. Det er dog forlængst slut med at blive serviceret af den klassiske tankpasser, så i dag må man nøjes selvbetjening på den nuværende UnoX-tank.

Mens man tanker bilen op, kan man passende sende ungerne ind i den lille isbod, der nu er flyttet ind i den oprindelige servicebutik. Her kan man i sommerhalvåret købe nogle af Strandvejens bedste isvafler.

Kunstmuseet Trapholt! Se sommerhuset indrettet med Arne Jacobsens danske møbeldesign, interioer m.v.
Trapholt har fået en topattraktion for det design- og arkitekturinteresserede publikum.
Arne Jacobsens Kubeflex-sommerhus, det eneste eksisterende af sin art, er genopført ved Trapholt og indrettet med dansk møbeldesign af Arne Jacobsen og andet dansk design, interioer m.v. Der venter publikum en unik totaloplevelse af Danmarks internationalt anerkendte arkitekt. Arne Jacobsen udviklede huset i 1969-70

ÆggetÆgget er en dansk design klassiker

Arne Jacobsens Ægget er fra 1958 og i sin tid tegnet til SAS Royal Hotel, som Arne Jacobsen i den forstand tegnede fra yderst til inderst. Ægget var en del af indretningen til det færdige hotel og foruden Ægget bestod indretningen af fittings, møbler og armaturer tegnet af Arne Jacobsen. Ægget er et skulpturelt møbel uden rette linjer, men helt opbygget af organiske kurver, der i sin fuldendte form danner, ja, netop, et æg. En af grundene til at Ægget blev så berømt er netop, fordi den betød en nyorientering i forhold til tidligere tiders meget stramme møbeldesign med skarpere linjer.