danskmoebeldesign_header_090111

Det var en noget anderledes opgave, den engelske arkitekt Norman Foster blev stillet over for, da han skulle designe Elefanthuset i Københavns Zoo. Men værende en mand med sans for det utraditionelle, lod Foster sig ikke hæmme.

Tværtimod valgte Foster at skrue helt op for de lækre detaljer. Igennem hele opførelsen af det futuristiske elefanthus havde Foster et lækkert design og elefanternes velbefindende for øje. Intet var for godt til de store dyr. Derfor fik elefanterne bl.a. gummigulve med varme i til at skåne deres fødder og to store glaskupler, der giver dem et trivselsgivende interiør med dagslys. 

Til at fuldende Elefanthusets lidt skæve arkitektoniske stil, udpeger Foster HOWEs pladsbesparende og multifunktionelle møbler som den afgørende prik over i'et. HOWE kan imødekomme Fosters ønske om fleksible møbler, der er smukke, når de står fremme, og som samtidig kan fjernes ubesværet og give plads til andre anvendelsesmuligheder for et rum.

Ligeledes elefanterne, skulle besøgende også have en god oplevelse. Derfor faldt valget på David Rowlands ikoniske 40/4 stol, der er kendt for sin ekstreme holdbarhed, sit klassiske design og sit ergonomisk korrekte sæde, der sikrer en unik siddeoplevelse. HOWE kunne desuden imødekomme Fosters ønske om at møblerne blev fremstillet i en speciel mahogni, der smukt komplementerer bygningens arkitektur og afspejler de unikke materialer, der er anvendt i resten af Elefanthuset.

Norman Fosters lidt utraditionelle tanker blev dermed fuldendt med en skræddersyet møbelløsning fra HOWE, der komplementerer arkitekturens unikke vinkler og futuriske look.