danskmoebeldesign_header_090111

Ebbe GehlEbbe Gehl har svendebrev fra Rud. Rasmussens Snedkerier 1959-63. Ansat hos Nanna Ditzel 1966-67. Underviser i møbeltegning ved Edinburgh College af Art 1967-69.


Design

Aksel Kjersgaard(møbelfabrik) har igennem mange år arbejdet sammen med arkitekterne Ebbe Gehl og Søren Nissen.

Uddannet møbelsnedkere fra Rud. Rasmussens snedkerier i København og dernæst som designere fra Skolen for Brugskunst, efterfulgt af nogle år på forskellige tegnestuer og designskoler i ind og udland.

I 1970 indgik Søren Nissen og Ebbe Gehl kompagniskab som møbeldesignere. Et makkerskab som lige siden har været meget kreativt og produktivt. Højt forarbejdede træprodukter, som kun de bedste snedkerier og møbelfabrikker har magtet at udføre, har kendetegnet deres møbeldesign.

For deres arbejder har de igennem årene modtaget medaljer, priser, legater og hædersbevisninger og haft en lang række særudstillinger med deres designs i Europa, Japan og USA.

Mest kendt er nok Søren Nissen og Ebbe Gehls "Naver Collection" som med bl.a. et stort udbygget kommode- og bordprogram har skabt meget fine resultater for Aksel Kjersgaards møbelfabrik. Naver Collectionen udbygges til stadighed.

I NAVER Collectionen indgår tillige en lang række tilhørende møbler til alle rum i boligen. Møblerne leveres fra samarbejdspartnere til Aksel Kjersgaards møbelfabrik; Bernstorffminde Møbelfabrik A/S og Gramrode Møbelfabrik A/S

I vores mangeårige samarbejde med Aksel Kjersgaards møbelfabrik har vi fået mange spændene og inspirerende udfordringer, siger Ebbe Gehl.

Glæden ved at arbejde med træet, se mulighederne i materialet og give det funktion og form, er udfordrende og utroligt inspirerende og hele grundlaget for at skabe unikke, smukke og tidssvarende møbler.

Vi arbejder til stadighed med udviklingen af nye produkter, og det er i det tætte samarbejde med snedkermester Jørgen Kjersgaard og firmaets dygtige snedkere, at vi har kunnet udvikle de bedste og mest spændende produkter med mange nye og unikke detaljer.

Et godt produkt skal ikke alene være funktionelt og velproportioneret men også have sin egen karakter og udstråling. Nogle af vore designs for Aksel Kjersgaards møbelfabrik har nu været produceret i mere end 25 år og er blevet til rigtige klassikere.