Storbritannien strammer nu kopireglerne, så de ligner de mere strikse, danske regler. Indtil nu har briterne sammen med esterne og rumænerne været de eneste inden for EU, som har kopieret, fremstillet og solgt møbler allerede 25 år efter, at det originale produkt kom på markedet. Men snart er det slut med at indrette huset med de kopierede designmøbler.

Skud på stammen er en årligt tilbagevendende workshop, hvor snedkerlærlinge og møbelpolsterlærlinge mødes med en række toneangivende danske designere. Workshoppen løber over fire uger på Københavns Tekniske Skole, og i år har det intense samarbejde resulteret i 17 nyskabende møbler, som nu vises på Trapholt.

Temaet for årets workshop er ”Fra frø til….” og det er også titlen på udstillingen. Udstillingen løber fra 13. oktober – 30. december, 2011.

Søndag 4. november afholder Trapholt for andet år i træk Snedkernes Dag. Her præsenterer de 16 bedste nyudklækkede snedkere deres svendestykker kl. 11-16. Det er Danske Snedkeruddannelser og Trapholt, der i samarbejde har skabt Snedkernes Dag, som en hyldest til det gode håndværk og dansk møbeldesign.

Inkarnerede Ægget-fans får måske et og andet i galt i halsen, når de ser kunstneren Tal R's patchworkbetrukne version af det verdensberømte møbel. Men det må de tage med, for en af de største events i forbindelse med Arne Jacobsen-stolens 50 års jubilæum sker uden tvivl, når de i alt 50 stole i den kommende uge for første gang udstilles.

Hvert år udklækkes ca. 180 snedkerlærlinge i hele Danmark. Ud af dette års kuld er de 14 bedste af de unge talenter blevet særligt præmieret med medaljer. De 14 udstiller deres svendeprøve på Trapholt søndag den 3. november og er selv til stede for at fortælle om, hvordan et møbel bliver til. En helt unik mulighed for at møde fremtidens møbelmagere.

38 af Danmarks bedste kunsthåndværkere lægger vejen forbi Trapholt Pinsesøndag og 2. Pinsedag. Her præsenterer de et bredt udsnit af keramik, smykker, glaskunst og strik. Boderne står også i år i museets park med udsigt over Koldingfjord, og som vanligt er der gratis entré til både marked og museum.

Direktør Karen Grøn glæder sig over den udvikling markedet har været igennem: "Vi startede småt med pinsemarkeder for fem år siden, og nu er vi vokset til et af de markeder, hvor man ved, at man kan finde unika genstande af meget høj kvalitet".