Møbelprisen er en af de største og ældste udmærkelser i den danske møbel- og designverden.

Møbelprisen blev indstiftet af Møbelfabrikantforeningens Fond i 1969 og uddeltes første gang i 1970. Siden da er prisen blevet uddelt hvert år og uddeles således i 2005 for 35. gang.

Dansk-russisk makkerpar får Møbelprisen 2002:

MØBELPRIS TIL DESIGNERE MED DRISTIGHED OG UDSYN

På åbningsdagen d. 1. maj for møbelmessen Scandinavian Furniture Fair 2002 i Bella Center modtager møbelarkitekterne Boris Berlin og Poul Christiansen - der tilsammen udgør Komplot Design - Møbelprisen 2002 på 100.000 kr. samt det tilhørende pristrofæ i form af billedhuggeren Poul Isbaks miniature-granitstol. Møbelprisen, der hvert år uddeles af Dansk Møbelindustris Fond, har i mere end 30 år været en af de største udmærkelser i den danske møbel- og designverden.

Prisen blev ikke uddelt i 2004
PRIS TIL TÅLMODIGHEDENS DESIGNER

Møbeldesigneren Kasper Salto tildeles Møbelprisen 2003 på 150.000 kr.

På andendagen for Scandinavian Furniture Fair, torsdag den 8. maj 2003, tildelte Dansk Møbelindustris Fond en af Danmarks største designpriser - Møbelprisen 2003 - til møbelarkitekt Kasper Salto, der modtog prisen på 150.000 kr. samt et trofæ i form af billedhuggeren Poul Isbaks granitstol. Kasper Salto tildeles prisen i anerkendelse af hans evne til "..at frembringe funktionelle, lette og yndefulde møbler, der vidner om betydelig håndværksmæssig indsigt, fastholder det bedste i de skandinaviske møbeltraditioner og værdibegreber samt viser nye veje i såvel materialeanvendelse som formsprog," som det hedder i fondsbestyrelsens motivering.

HÆDER TIL EUROPAS FØRENDE DESIGNMEDIE

Det tyske designtidsskrift "md" modtager Møbelprisen 2005.

Uddelingen af en af Danmarks fornemste designpriser - Møbelprisen - sker i 2005 i to omgange. Den første finder sted på andendagen for møbelmessen Copenhagen International Furniture Fair, fredag den 20. maj 2005, hvor Dansk Møbelindustris Fond giver prisen - i form af billedhuggeren Poul Isbaks granitstol - til det tyske designtidsskrift md. Det er bladets chefredaktør, Ulrich Büttner, der er i København for at modtage prisen på md's vegne.