Dansk Møbelindustris Fond har besluttet at skænke størstedelen af sin formue til Kunstindustrimuseet i København. Donationen på 1,2 mio. kr. bliver samtidig den sidste uddeling af Møbelprisen. Uddelingen sker med den klausul, at beløbet udelukkende anvendes til indkøb af danske møbler til museets samlinger. Resten af formuen - omtrent ½ mio. kr. - afsættes til donation af undervisningsmidler om møbelrelateret produkt- og materialekundskab til studerende ved danske arkitekt- og designskoler, så længe beløbet rækker.

Møbelprisen 2008 går til til dansk designer-duo og svensk møbel-nestor. Flemming Busk og Stephan B. Hertzog fra tegnestuen busk+hertzog har modtaget Møbelprisen 2008 for deres evne til at kombinere æstetiske, funktionelle og kommercielle kvaliteter.

Møbelpris til designer med sans for poesi og enkelhed. Dansk Møbelindustris Fond har tildelt Møbelprisen 2007 på 100.000 kr. og tilhørende diplom til designer MDD Cecilie Manz, København. Dansk Møbelindustris Fond tildeler Møbelprisen 2007 på 100.000 kr. og tilhørende diplom til designer MDD Cecilie Manz, København. Overrækkelsen fandt sted på Kunstindustrimuseet i København, onsdag den 12. september 2007 kl. 17.00.

Møbelprisen 2006 gives til tænksom traditionsbryder

Det er bl.a. Niels Hvass' konsekvente eksperimenteren med forskellige og ofte utraditionelle materialer, der udløser tildelingen af Møbelprisen 2006 til den 48-årige møbelarkitekt.

Dansk Møbelindustris Fond tildeler møbelarkitekt Niels Hvass Møbelprisen 2006 på 75.000 kr. med tilhørende diplom ved en festlighed på Kunstindustrimuseet i København torsdag den 14. september 2006. Han får prisen, fordi han er "...en foregangsmand i den fornyelse af dansk møbeldesign, som indvarsledes omkring 1990. Med stolen som sit foretrukne medie skabte han fra første færd en række eksperimenterende møbelskulpturer, som brød med den stærke, danske funktionalismetradition i såvel formsprog som materialevalg. (…) På det immaterielle plan er Niels Hvass' arbejder originale tegn i tiden - poetiske, sanselige, kommenterende og grænseafsøgende," som det bl.a. hedder i fondsbestyrelsens motivering.

Dansk-russisk makkerpar får Møbelprisen 2002:

MØBELPRIS TIL DESIGNERE MED DRISTIGHED OG UDSYN

På åbningsdagen d. 1. maj for møbelmessen Scandinavian Furniture Fair 2002 i Bella Center modtager møbelarkitekterne Boris Berlin og Poul Christiansen - der tilsammen udgør Komplot Design - Møbelprisen 2002 på 100.000 kr. samt det tilhørende pristrofæ i form af billedhuggeren Poul Isbaks miniature-granitstol. Møbelprisen, der hvert år uddeles af Dansk Møbelindustris Fond, har i mere end 30 år været en af de største udmærkelser i den danske møbel- og designverden.

PRIS TIL TÅLMODIGHEDENS DESIGNER

Møbeldesigneren Kasper Salto tildeles Møbelprisen 2003 på 150.000 kr.

På andendagen for Scandinavian Furniture Fair, torsdag den 8. maj 2003, tildelte Dansk Møbelindustris Fond en af Danmarks største designpriser - Møbelprisen 2003 - til møbelarkitekt Kasper Salto, der modtog prisen på 150.000 kr. samt et trofæ i form af billedhuggeren Poul Isbaks granitstol. Kasper Salto tildeles prisen i anerkendelse af hans evne til "..at frembringe funktionelle, lette og yndefulde møbler, der vidner om betydelig håndværksmæssig indsigt, fastholder det bedste i de skandinaviske møbeltraditioner og værdibegreber samt viser nye veje i såvel materialeanvendelse som formsprog," som det hedder i fondsbestyrelsens motivering.

Prisen blev ikke uddelt i 2004
HÆDER TIL EUROPAS FØRENDE DESIGNMEDIE

Det tyske designtidsskrift "md" modtager Møbelprisen 2005.

Uddelingen af en af Danmarks fornemste designpriser - Møbelprisen - sker i 2005 i to omgange. Den første finder sted på andendagen for møbelmessen Copenhagen International Furniture Fair, fredag den 20. maj 2005, hvor Dansk Møbelindustris Fond giver prisen - i form af billedhuggeren Poul Isbaks granitstol - til det tyske designtidsskrift md. Det er bladets chefredaktør, Ulrich Büttner, der er i København for at modtage prisen på md's vegne.

MØBELPRIS TIL DESIGNERPAR MED HELHEDSPERSPEKTIV

Designerparret Karen Kjærgaard og Hans Thyge Raunkjær modtager Møbelprisen 2005

Dansk Møbelindustris Fond tildeler Raunkjær Kjærgaard Design Office (RKDO) Møbelprisen 2005, der består af et diplom samt et pengebeløb på 40.000 kr. Overrækkelsen finder sted tirsdag den 27. september 2005 på Kunstindustrimuseet i København.

Møbelprisen er en af de største og ældste udmærkelser i den danske møbel- og designverden.

Møbelprisen blev indstiftet af Møbelfabrikantforeningens Fond i 1969 og uddeltes første gang i 1970. Siden da er prisen blevet uddelt hvert år og uddeles således i 2005 for 35. gang.