I år kan Skud på Stammen® fejre sit femårs jubilæum som rugekasse for fremtidens designermøbler.   Førende danske møbeldesignere og snedkerlærlinge mødes i et unikt samarbejde om at skabe prototyper på nye snedkermøbler. Det er der kommet en lang række nyskabende og flotte møbler ud af - designet med forkærlighed for nordisk design og stolte håndværkertraditioner. Møblerne udstilles på Trapholt fra 11. oktober.

Dansk møbeldesign og bæredygtighedFor fem år siden var det kun få mennesker, der tænkte på at kombinere dansk møbeldesign og bæredygtighed. Det har FSC Design Award ændret, og de bedste resultater kommer nu på Trapholt kunstmuseum i otte måneder.

Udstillingen “Bæredygtigt design - en skov af ideer” på Trapholt i Kolding viser, hvordan design og bæredygtighed kan kombineres. FSC Danmark har de sidste fem år afholdt FSC Design Award, hvor unge danske designere bliver udfordret på bæredygtigt trædesign.

Den store efterspørgsel på Arne Jacobsens design har fået Fritz Hansen til at genoptage produktionen af Jacobsens fantastiske Grand Prix-stol fra 1957.

BO BEDRE lancerer i forbindelse med sit 50 års jubilæum en stor auktion på Lauritz.com. Gennem hele marts måned kan man byde på en lang række danske stilikoner herunder en del dansk møbeldesign, og det samlede beløb fra auktionen går til et nyt rejselegat for unge designere. BO BEDREs chefredaktør Erik Rimmer siger: - En af de brancher Danmark skal leve af i fremtiden bliver designområdet. Ved at give unge talenter et økonomisk lille puf, vil BO BEDRE gerne være med til at sætte dels spot på interessante navne dels give de unge mulighed for at få ny inspiration på en rejse til udlandet.

Hammel Furniture A/S har overtaget alle aktiviteter i Gangsø A/S og Gangsø Production A/S. Det betyder at beskæftigelsen er sikret for medarbejderne i Fårvang, idet de nu bliver en del af Hammel Furniture A/S. ”Fordelene ved konsolideringen af Hammel og Gangsø er betydelige og medfører således en øget konkurrencekraft fremover. Vi er derfor glade for denne løsning og ønsker held og lykke”, siger bestyrelsesformand i Gangsø A/S Poul Lauritsen.

Unge svenske møbelmagere viser lige nu nogle af deres fineste møbler på Trapholt. Hvert år inviterer Sydform skandinaviske møbeldesignere til at konkurrere i en jurybedømt møbel-designkonkurrence for formgivere fra hele  Øresundsregionen. I år deltog 60 bidrag og nu kan de 15 bedste og sjoveste møbler  ses i Trapholts "NYT-område".

Direktør Karen Grøn siger: "NYT-området på Trapholt er netop tiltænkt mindre udstillinger, som ikke står så længe, men som lige giver et frisk pust og viser, hvad der rører sig rundt om i verden."