Bliv fan af danskmøbeldesign.dk's facebook side - så deltager du, resten af året i konkurrencen om billetter til Kunstmuseet Trapholt.

Vi trækker lod blandt vores fans hver uge...

Besøg vores facebookside - klik her.

- - -

VINDERE:

Uge 40: Betina Zachariasen
Uge 41: Bente Esborn Lassen
Uge 42: Rita Fohlmann Sørensen
Uge 43: Luise Kolberg
Uge 44: Jan Houkjær
Uge 45: Inge Skrubbeltang
Uge 46: Tanya Louise Wija Nielsen
Uge 47: Mikkel Bannebjerg
Uge 48: Pernille Bach Heinel
Uge 49: Søren Kruse
Uge 50: Jan Therkelsen
Uge 51:
Uge 52:

trapholts stole

For første gang i Finn Juhl Arkitekturprisens ti år gamle historie gives prisen ikke til en designer, men til en uddannelsesinstitution, nemlig snedkerafdelingen på Københavns Tekniske Skole (KTS).

”Snedkerfaget er fortsat en vigtig medspiller i den danske møbeltradition, der udgik fra Finn Juhl og hans samtidige. KTS fastholder og fornyer den faglighed på fornemste vis, blandt andet gennem projekt "Skud på stammen®", der parrer snedkerelever og unge designere i et tæt, tværfagligt samarbejde om design, innovation og håndværk,” lyder Wilhelm Hansen Fondens begrundelse for at uddele den fornemme pris til KTS. Det sker på Ordrupgaard den 7. maj kl. 17:00.

For første gang siden 1970 præsenterer Fritz Hansen igen Arne Jacobsens smukke stol, model "3208" - også kendt under det mere poetiske navn Liljen, der oprindeligt blev designet til den danske Nationalbank.

Kunstneren Monica Ritterband har designet et enestående bænk-koncept af gamle bolværkspæle fra Holmen og flåde-egetræer fra skovene ved Vallø Slot. Dermed har hun forvandlet historisk træ til moderne dansk design. {jb_quote}Træet kan holde langt ind i fremtiden{/jb_quote}Bænk-konceptet bærer navnet NatureHistory og består af tre bænkserier, Holmen , Frederik 6. og Flow . Bænken Holmen er skabt af pommersk fyrretræ fra 150 bolværkspæle, som Christian den 7. brugte til kajanlæg og dok på Holmen i 1700-tallet.

Her i 2008 fejrer 1:6 DESIGN  også  "Æggets" 50 års  fødselsdag ved at lancere miniature- udgaven i :
Kenzo stof  i 3 farver - lys turkis - mørk rosa - lys rosa.
Paul Smith stof  i 3 forskellige striber.

Monica Ritterband: Dynamiske designs vokser ud af stilstand. I tider med økonomisk stilstand søger man liv og energi i andre sammenhænge – og farverige, utraditionelle idéer fødes. Det mener designer Monica Ritterband, der står bag det nye skranke- og køkkenkoncept InBetween®. – Farverige og utraditionelle designs fødes ofte i tider med økonomisk stilstand. Det skyldes et behov for ny energi og inspiration, vurderer designer Monica Ritterband. Hun har for Morsø Specialinventar (MSI) udviklet konceptet InBetween®, der består af skranker og køkkener i et nyskabende design med striber som stregkoder. Desuden omfatter serien en disk til detailhandlen. – Striberne er kommet for at blive, forklarer designeren, som nu sikrer dem yderligere eksponering i det offentlige rum.