BoConcept, Carl Hansen & Søn samt Fritz Hansen deltager i det danske Creative Nation-fremstød i New York i dagene 17.-21. september. 
Tre danske møbelproducenter - BoConcept, Carl Hansen & Søn samt Fritz Hansen - er blandt de 26 danske erhvervsvirksomheder, der deltager i det danske Creative Nation-fremstød i New York i dagene 17.-21. september. Fremstødet, der arrangeres af en række danske erhvervsorganisationer samt Udenrigsministeriet og Økonomi- og Erhvervsministeriet, har til formål at gøre danske produkter og dansk kultur synlige over for amerikanske forretningsfolk og medier samt i offentligheden. Fremstødet åbnes af kronprinsparret samt erhvervsminister Bendt Bendtsen. HKH Kronprinsesse Mary åbner designudstillingen IKON og besøger danske designvirksomheder, der har haft succes med at komme ind på det amerikanske marked.

I denne artikel fortælles om nogle af de mest markante bestræbelser, der blev gjort for at skabe en snedkertradition i Danmark. Der er ikke tale om en ubrudt tradition, men der kan tegnes en linie tilbage til årene før og efter 1800, hvor der med støtte fra den danske stat blev udviklet et møbelhåndværk og sat en standard. Det er en håndværkskultur, der i dag betragtes som en dansk tradition, og som i 1940erne og 50erne skrev Danmark ind i møbelkunstens historie. Det er på basis af denne hundredårige tradition, at arkitekten Kaare Klint i årene omkring første verdenskrig begyndte sine studier af det håndværk og den kvalitet, der kom til udtryk i henholdvis engelske stilmøbler og i kinesiske møblers forenklede karakter. Man kan naturligvis ikke retfærdiggøre den kulturhistoriske udvikling i et så kortfattet sammendrag, som der her er tale om, derfor henvises den interesserede til den mere fyldestgørende litteratur.

Artikel fra Horsens Folkeblad
- af journalist Hans Hønborg


Møbelfreak med hang til netværk.
Peter fra Horsens er nettets vagtpost om dansk møbeldesign.
Køkkenstolene er fra 1978, mens køkkenbordet har over 20 år på bagen. Men på trods af alder og slid stråler 30-årige Peter øjne, når han med hænderne kærtegner møblerne.

Pressemeddelelse, april 2009:

Finanskrisen og deraf afmatningen generelt har ramt møbelbranchen, og nu tænker mange danskere på at forny, frem for at købe nyt. Og netop denne tendens er vand på møllen for de danske møbelpolstrere, beretter Peter fra firmaet Danskmøbeldesign.dk.


En eldreven sportsvogn, en fodprotese og en bærbar computer til knap 1000 kr. var blandt de fem design, som modtog en INDEX:AWARD på Københavns Rådhus fredag den 24.august.

Verdens største designpris INDEX:AWARD blev fredag den 24. august uddelt i København, og vinderne er gode eksponenter for INDEX: prisens motto: Design to Improve Life: Her var både fodprotesen til landmineofre "Mobility for Each One " ,