Hans Sandgren Jakobsen er lidt træt af de gamle hæderkronede møbelarkitekter som skygger for nye talenter. Han har studeret håndværk hos shakerne i USA, lavet stole til en Kaiseki-restaurant i Japan, udstillet design i Paris og Barcelona og modtaget en række priser for sine enkle og minimalistiske møbler. Han er et af de nye navne i Danmark og er ved at slå igennem internationalt. Alligevel er han flyttet den modsatte vej end de fleste: fra København til provinsen, nærmere betegnet til barndomsbyen Grenaa.

Hans Sandgren Jakobsen er møbeldesigner og skaber nye møbler til en ny tid. Han er lidt af de gamle hæderkronede møbelarkitekter Wegner, Jacobsen, Koch, Kjærholm, Bernt, Thygesen o.a. Alle har de lavet smukke konservative produkter, men sammen med forbrugernes manglende mod eller lyst til at investere i nyt design, repræsenterer

Modtageren af årets Møbelpris 2005 Hans Thyge Raunkjær er indehaver af tegnestuen RaunkjærKjærggaardDesignOffice.

Han er formodentlig den designer i Danmark, der p.t. arbejder mest intenst med stolen som designobjekt. Han har tegnet mere end 50 stole i sin karriere, og det er der nu kommet en spændende billedmæssig fortælling ud af. 'Chairs on the run' eksperimenterer med måden at formidle design på og afspejler Hans Thyge Raunkjærs holdning: At smukt og funktionelt design i sig selv ikke har nogen værdi. Design skal have et indhold og en sanselighed, der flytter vores bevidsthed.

Henrik RolffFødt i København 1944. Udlært møbelsnedker hos snedkermester Jørgen Wolff, Hellerup, 1964. Tildelt broncemedalje. Afgang fra Danmarks Designskole, møbellinien, 1968. 2. præmie i konkurrencen om børnemøbler, udskrevet af Child Craft, USA, 1967. Ansat hos arkitektfirmaet Krohn & Hartvig Rasmussen, projekt Hvidovre Hospital, 1968. Ansat hos arkitekt Ole Hagen, projekt Handelsbankens filialer, 1972. Ansat hos Magasin du Nord, projekt nye selvbetjeningskasser og specialinventar, 1976. Egen tegnestue sammen med Leif Erik Rasmussen, 1978.

Jakob GudiksenJakob Gudiksen er den ene partner i Gudiksen Design & Innovation der er en dansk design- og idévirksomhed med speciale i utraditionelle og funktionelle løsninger. Vi er med til at gøre begrebet Danish Design mere innovativt, kreativt og nytænkende, og samtidigt udfordrer vi den traditionelle opfattelse af, hvad der kan lade sig gøre.

Jan PasternakFødt i København.
Afgang som indretningsarkitekt fra Danmarks Designskole 1988.
Selvstændig praktiserende fra 1989.
Medstifter af designgruppen Metropolis i 1990.
Underviser på Danmarks Designskole på Institut for Møbel og Rum.