Nyt dansk design skal styrkes internationalt. Danmark skal på det kreative verdenskort. Derfor har Dansk Design Center, Dansk Arkitektur Center og Danish Crafts udviklet et internationalt website og et elektronisk nyhedsbrev - med titlen DANISH EDGE. DANISH EDGE er en branding-portal, der skal skabe opmærksomhed om det bedste og nyeste design, arkitektur og kunsthåndværk og sørge for, at synliggøre de danske talenter bedre i udlandet.
Kronprinsesse Mary og økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen åbnede den danske designudstilling "Use it!" i Tokyo.
Wegner-stole, dansk tøj, smykker og en kørestol til børn er nogle af de ting, de besøgende kan opleve på designudstillingen "Use it! Danish Design in Everyday Life". Udstillingen er Dansk Design Centers store satsning i forbindelse med EXPO 2005 i Japan. Kronprinsesse Mary har åbnet udstillingen sammen med økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen.
814 værelser, 31 konference- og mødelokaler, 5 restauranter og barer - samt masser af foyer- og loungearealer. Der er store forhold og plads til masser af møbler på Nordens største designhotel - det 4-stjernede Bella Sky Comwell i København - der åbnede midt i maj måned. Byggeriet har stået i 1,6 mia. kr., og arkitekturen med de to skævvredne tårne berømmes af eksperter som enestående, også på globalt plan. Det er arkitektfirmaet 3XN, der har tegnet hotellet, der har Bella Center som bygherre.
Den avancerede arkitektur kræver også et højt niveau af indretningen. Det er 3XN og deres arkitektpartnere, der sammen emd Bella Centers ledelse har fastlagt rammerne for indretningen, hvor nøgleordene er "New Nordic Cool" samt bæredygtighed og eksklusivitet. Med særligt hensyn til indretningen af restauranter og barer har arkitekterne allieret sig med den svenske tegnestue Thomas Eriksson Arkitekter (TEA), der er specialist på dette felt.
Møbelindkøb outsourcet til mægler
Selve indkøbene af møbler, inventar og andet indretningsudstyr er outsourcet til virksomheden Designbrokers Procurement, der har lavet aftalerne med de mange møbelvirksomheder, der har leveret møbler til hotellet. Designbrokers Procurement er et selskab i det danske firma Designbrokers Gruppen, der er specialister i indkøb af møbler itl kontraktmarkedet. Designbrokers Procurement har fungeret som en uvildig mægler mellem kunde og leverandører efter det såkaldte procument-koncept, der går ud på at styre og koordinere alle elementer i komplekse indretningsprojekter - økonomisk, logistisk og strategisk - med det formål at få det optimale ud af bygherrens ressourcer. Procurement har hidtil været et relativt ukendt fænomen på det danske møbelmarked, men er ganske udbredt i udlandet.
De har leveret møbler til Bella Sky Comwell:
(Danske leverandører)
Carl Hansen & Søn
Erik Jørgensen
Fredericia Furniture
Fumac
Gubi
Hay
Kvadrat
Magnus Olesen
Mater
Millimeter-Group
Muuto
Onecollection
Hotel Twentyseven er meget mere end blot et hotel. Det er et sted du bliver forkælet, udfordret og går på opdagelse i dansk møbeldesign. Livet kan leves på mange måder: På Hotel Twentyseven er de overbeviste om, at det at mærke livet og smage på en ny by med nye steder, er livets krydderi. Derfor gør de deres yderste for at skabe den perfekte ramme - unik, spændende og ukompliceret - på Hotel Twentyseven, så
Kineserne er meget begejstrede for danske møbeldesign-klassikere. Så begejstrede at de plagierer designmøblerne uden den mindste bekymring for de kinesiske myndigheder.
- Omfanget af kinesiske plagiater af specielt danske designmøbler er vokset ganske betydeligt i de senere år, og vi er meget bekymrende. Kineserne tolker ordet copyright som "the right to copy", og det er desværre utroligt vanskeligt at retsforfølge de virksomheder, som kopierer, siger adm. direktør Keld Korsager, Dansk Møbelindustri, til Dagbladet Børsen.
Det er især møbelproducenter som Fritz Hansen, Fredericia Furniture og Erik Jørgensen, der oplever, at deres varer kopieres og sælges på det kinesiske marked til så lav en pris, at de originale varer prismæssigt ikke har en chance ved siden af.
De kinesiske myndigheder slår ikke ned mod plagiater, der sælger kopivarer af danske møbelklassikere.
- For det første skal man som dansk møbelfabrik være designregistreret i Kina. Dernæst kræves det, at produktet skal have en markedsmæssig nyhedsværdi. Det vil sige, at det skal være under tre år gammelt, for at man kan retsforfølge kopisterne. Og det er jo svært, når der er tale om danske møbelklassikere, siger Keld Korsager til Dagbladet Børsen.
Begynder plagiaterne dog at markedsføre og sælge kopivarerne af de danske møbelklassikere til Europa, vil det være muligt for virksomhederne at retsforfølge de ulovlige kopi-producenter.
- Dansk møbeldesign til kronprinseparret
- Dansk møbeldesign til Milano
- Dansk møbeleksport i medvind
- Dansk Møbelindustri skifter navn
- Dansk opfindelse vinder innovationspris
- Danske møbelproducenter i New York fremstød
- Danske møblers historie
- Danskerne fornyer møblerne
- danskmøbeldesign.dk i Horsens Folkeblad
- De 5 vindere INDEX: Award 2007